Printfriendly

2015. július 9., csütörtök

Palacsinta-tallérok Lajos Maritól

Nagyon gyakran készítek palacsintát, mert a család szereti és a gyerekek is kérik. Inkább az apróbb, amerikai fajtát kedvelik. Most Lajos Mari egyik receptjét próbáltam ki. Nagyon egyszerű, finom és nagy meglepetésemre 30 db egész apró palacsinta lett belőle. Ahogy sütöttem, úgy fogyott a tálcáról. A tészta nem túl édes, nálunk mogyorókrémmel és sárgabaracklekvárral fogyott a legjobban. 
Ez a palacsinta is biztosan többször vendégeskedik majd nálunk :-)


Hozzávalók kb. 30 db palacsintához:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*2 púpos ek porcukor
*2 közepes tojás
*2,5 dl tej
*3-4 ek olaj a sütéshez

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót és a sütőport, ezután jól átkeverjük.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat és a porcukorral simára keverjük.
A két részt összeforgatjuk, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük. (Itt a recept tartalmazott 30 perc pihentetést, amit én most elhagytam.)
Egy kis tálba kanalazzuk az olajat.
Egy serpenyőt felforrósítunk, egy szilikon ecsettel átkenjük olajjal (ezt minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük).
A tésztából egy kis merőkanállal egy kevés tésztát (úgy 2 evőkanálnyit) rakunk a forró serpenyőbe és közepesnél kisebb lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a palacsinta felületén.
Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése