Printfriendly

2015. július 3., péntek

Joghurtos-sárgabarackos kanalazó

Már csodás, érett sárgabarackok mosolyognak az öreg gyümölcsfán az udvarban, bár idén csak egész kevés termés van rajta. Gyorsan leszedtem pár darabot és egy kevés keksz, némi joghurt hozzáadásával egy roppant egyszerű édességet készítettem. Nem kell sütni, nem szükséges hűteni, csak jóízűen elfogyasztani :-)



Hozzávalók 4 főre:
*4 nagy db sárgabarack
*2 kis doboz görög joghurt (nálam kekszes)
*12 db kakaós omlós keksz (Győri Édes)

Előkészítünk 4 kisebb poharat.
Mindegyik aljára kézzel darabokra törünk 3 darab kekszet.
Egy doboz joghurtot a kekszre kanalazunk a négy pohárba egyenlően elosztva.
A megtisztított barackok magját eltávolítjuk, a héját lehúzzuk és a gyümölcshúst egy villával pépesre törjük.
A gyümölcsöt a poharakba töltjük, majd a maradék joghurttal zárjuk a sort.
Friss mentalevéllel díszítve azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése