Printfriendly

2013. december 29., vasárnap

Szezámmagos kenyérrudacskák

Igazi ropis sós finomság. Egy jó filmhez vagy egy baráti beszélgetés tökéletes kísérő.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kk
  • 1 tk instant élesztő
  • 1 dl meleg víz
  • 1 ek olvasztott margarin
  • 3 ek szezámmag

A lisztet egy tálba szitáljuk.

Beleszórjuk a sót és az élesztőt.

Beleöntjük a meleg, de nem forró vizet és a margarint.

Alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk.

Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.

1 cm széles csíkokat vágunk és hengerré sodorjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Egy kis ecset segítségével lekenjük vízzel, majd megszórjuk a szezámmaggal.

250 fokra (maximális hőfokon) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 7 perc alatt ropogósra sütjük

2 tepsi kenyérrudacska lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése