Printfriendly

2013. december 28., szombat

Fasírtburger

Tegnap kitaláltam, hogy ma fasírtburgert készítek ebédre. Az este ki is sültek a hamburger zsemlék.
Egyszerű fasírt korong és friss zöldségek alkották a tölteléket. Nagyon laktató étel, még vacsira is maradt belőle.

Hozzávalók 8 főre:
  • 8 db házi készítésű hamburger zsemle
  • 50 dlkg sertés darált hús
  • 1 tojás
  • 8 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk só
  • 1 tk  házi fokhagymakrém vagy 2-3 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi bors
  • olaj bőven a sütéshez
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • mustár, majonéz, ketchup ízlés szerint
Egy tálban a darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket.
Alaposan összedolgozzuk.
 Hengerré formázzuk és 8 egyenlő részre vágjuk.  Olyan tenyérnyi, lapos korongokat formázunk, amilyeneket csak tudunk, mert sütés közben megemelkedik a hús.
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a paradicsomot, uborkát és a lilahagymát karikára vágjuk.
A zsemléket kettészeljük.
Ízlés szerint rétegezzük a zöldségeket, a fasírtot és a mustárt, majonézt, valamint a ketchupot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése