Printfriendly

2013. december 12., csütörtök

Sajtos-húsos makaróni kocka

Az este kigondoltam, hogy ma valamilyen rakott tészta ételt fogok készíteni. Szép nagy adag lett, azt hiszem holnapra is marad belőle. Természetesen csirke húsból is készíthető, akkor a hús hamarabb megpuhul.
Hozzávalók 8 főre:
  • 50 dkg makaróni tészta
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 csapott kk só
  • 25 dkg sajt
Raguhoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 0,5 kk morzsolt bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
Tepsihez:
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek zsemlemorzsa
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset felkockázzuk és kevéske olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, oregánóval, bazsalikommal. Belezúzzuk a fokhagymát, belekanalazzuk a házi darált pirospaprikát és belevágjuk a héj nélküli paradicsomot.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
A makaróni tésztát rövidebb szálakra törjük, és sós vízben puhára főzzük. Átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni.
A tejfölt elkeverjük a sóval és a tojásokkal, belereszeljük a sajt felét. Majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Egy közepes méretű tepsit (28*38cm) kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a makaróni 2/3-át.
A megpuhult húst a tésztára kanalazzuk. (A hús alatt maradt olajos levet nem öntöttem rá, mert akkor nagyon elázott volna az étel.)
Befedjük a maradék tésztával.
Ráreszeljük a másik fél sajtot.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a sajt világos barna színt nem kap. (Nálam ez kb. 35 perc volt.)
Ha hagyjuk kicsit hűlni, éles késsel szépen kockára tudjuk vágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése