Printfriendly

2013. december 11., szerda

Tejfölös gombapaprikás

Azt gondolom, néha jól esik egy húsmentes ebéd, erre a gomba kiváló alapanyag. Természetesen még jobb, ha nem konzervből készül, de most nekem épp ez volt itthon. Finom, laktató és hamar kész is van. Legközelebb úgy készítem, hogy pár csík szalonnát lepirítok, és azon párolom majd meg a hagymát, biztosan nem fogja elrontani. :-)


Hozzávalók 3 főre:
  • 400g csipetke gomba
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  • 1 púpos tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 2 csapott ek liszt
  • 3 dl tejföl
A felszeletelt gombát alaposan átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk és kevéske olajon üvegesre pároljuk.
A lángról levéve beleszórjuk a pirospaprikát, belekeverjük a gombát.
A tűzre visszatéve megszórjuk a sóval, borssal.
Felengedjük vízzel, majd lefedve puhítjuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kicsit keverünk bele a gomba szaftjából.
Ha puha a gomba, akkor belekanalazzuk a tejfölt, és hagyjuk besűrűsödni.
Zöldborsós rizzsel, esetleg főtt tésztával, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése