Printfriendly

2013. december 21., szombat

Hókifli szilvalekvárral töltve

Még sohasem készítettem hókiflit, de most eljött az idő. Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Rögtön dupla adagot állítottam össze. Házi szilvalekvár került bele töltelékként. Az ünnepre szántam, három tálcányi kifli lett, de olyan gyorsan fogy, hogy lehet újra kell sütnöm :-)

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 0,5 kis üveg szilvalekvár
  • 7-8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
A szobahőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt.
Alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba vagy Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
A hűtőből kivéve átgyúrjuk.
2-3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 7,5 cm) kiszaggatjuk.
Minden körre rakunk 1 kk sűrű szilvalekvárt.
A tészta szélét ráhajtjuk és kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon a középső bordamagasságon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Még forrón a vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése