Printfriendly

2013. december 9., hétfő

Magvas-burgonyás rudacskák

Ez az egyik legegyszerűbb sós finomság, amit valaha készítettem. Kevés alapanyagból összeállítható, nem szükséges bele se sütőpor, se élesztő. Nem időigényes. Tetszés szerint szórható magvakkal, akár sajttal is. A burgonyától sokáig puha marad. Egyetlen hibája van, hogy nem lehet belőle annyit sütni, hogy elég legyen a családnak.


Hozzávalók 40 db rudacskához:
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 csapott tk só
  • 25 dkg margarin
  • 1 egész tojás lekenni
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek szezámmag
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, megtörjük és hagyjuk kihűlni.
A lisztbe szórjuk a sót, majd a szobahőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne.
Végül beledolgozzuk a megtört burgonyát.
Legalább 1 ürát a hűtőben pihentetjük, mert elég lágy a tészta.
Erősen lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk.
Egy éles késsel vagy derelye metszővel 1 cm széles, 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egy kisméretű tojást egy villával kissé felverünk, majd lekenjük a rudakat.
Megszórjuk a lenmag és a szezámmag keverékével.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése