Printfriendly

2013. december 31., kedd

Sárgaborsóleves füstölt tarjával

A lencsét sajnos nem szeretjük, de a sárgaborsót igen. Így jött az ötlet, hogy legyen szerencsehozó leves szilveszterre belőle. Egy jó adag füstölt tarjával igazán karakteres ízű étel kerekedett belőle.
Hozzávalók 4 főre:
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja
  • 2 kisebb szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 2 csipet őrölt pirospaprika
A sárgaborsót forró vízbe áztatjuk pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát puhul.
A megtisztított hagymát kevéske olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögött sárgaborsót.
Felengedjük kb. 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk az egész fokhagymákat.
Hagyjuk felfőni, leszedjük a habját.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és fél karikára vágjuk.
A tarját apróra kockázzuk, majd a répával együtt a leveshez adjuk.
Meghintjük a pirospaprikával.
Fedő alatt addig főzzük, míg a sárgaborsó megpuhul. (Nekem ehhez kb. 45 percre volt szükség.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése