Printfriendly

2013. december 2., hétfő

Mustáros-tejfölös csirkefalatok

Gyors és egyszerű ebédet akartam készíteni és így született meg ez a hétköznapi fogás. Már több alkalommal is az asztalra került, bár akkor karajból és nem csirkéből. Némi újhagymakarikával szórtam meg.


Hozzávalók 3 főre:
  • 50 dkg csirke mellfilé
  • 3 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 és 0,5 ek mustár
  • 3 dl tejföl
A húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk.
Kevéske olajon fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult és elfőtt a leve, a tejfölben elkeverjük a mustárt, majd a húshoz kavarjuk, átmelegítjük és elzárjuk.
Tésztával, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése