Printfriendly

2013. december 8., vasárnap

Kókuszzal szórt csokis perec

Azt hiszem sokan vagyunk úgy, hogy a kézzel készített ajándék sokkal értékesebb, mint a készen vásárolt. Így gondolom én is és előszeretettel lepem meg szeretteimet házi finomságokkal. Ez a csokis perec is karácsony közeledtével készült. Egy kis fémdobozban vagy egy szépen bevont karton dobozban méltán kerülhet a fa alá.

Hozzávalók 70 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • 3 ek kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk.

Lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk és egy perec alakú formával kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A csokit az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.

Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit.

Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.

Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, megszórjuk kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése