Printfriendly

2013. december 3., kedd

Csokis darálós karika



Aki szereti a darálós kekszet, az ezt a karikát is nagyon kedvelni fogja. A csoki remekül kiegészíti. Akár ajándékba is adható. Célszerű 2-2 karikát a csokis felével összefordítva tárolni, csomagolni, így nem maszatolódnak össze a karikák a csokival. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll. Karácsony előtt akár egy héttel is elkészíthető.


Hozzávalók:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 dl tej
Mártáshoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és alaposan összedolgozzuk.
A húsdarálóra felszereljük a süti készítő elemet.
A sütőt előmelegítjük.
A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A húsdarálót megtöltjük a tésztával, majd kb. 13 cm hosszú rudat nyomunk ki belőle. Ilyenkor elkél a családi segítség :-D
A rúdból gyűrűt formálunk, amit a tepsibe fektetünk, egymástól kicsit távolabb, mert sütéskor még nőnek.
180 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Amíg kihűlnek a karikák, a csokoládét egy edénybe törjük, hozzáadjuk az olajat.
Egy másik edénybe vizet forralunk, majd a forró víz felett megolvasztjuk a csokoládét.
A karikákat egyesével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra téve hagyjuk megkötni a csokit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése