Printfriendly

2013. december 27., péntek

Gombás-tejfölös csirkepaprikás

A család kérésére az egyik kedvenc ételünket készítettem ma ebédre. Természetesen nokedli köretet óhajtottak hozzá.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 doboz gomba, 20 dkg
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  • 1 púpos tk só
  • 0,5 kk őrölt feketebors
  • 1 csapott ek liszt
  • 3,5 dl tejföl

A gombát alaposan átmossuk át és hagyjuk lecsöpögni.

A megtisztított husit kockára vágjuk és hagyjuk lecsöpögni.

A hagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. A lecsöpögött husit fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombát és jól átforgatjuk.

Meghintjük a fűszerekkel.

Annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.

Ha elfőtt a husi leve, akkor belekeverjük a tejfölt, és hagyjuk besűrűsödni.

Nokedli körettel, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése