Printfriendly

2013. december 7., szombat

Babgulyás csirkehúsból

Ma egy jó nagy adag és igazán tartalmas levest készítettem. Jól esett ebben a szeles, mord időben. Nem is kívánkozott második fogás utána.


Hozzávalók 8 főre:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 80 dkg csirke mellfilé
  • 40 dkg tarkabab
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyem
  • 3 nagyobb krumpli
  • 1,5 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált pirospaprika
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 ek olaj
A babot meleg vízbe áztatjuk pár óra hosszára, hogy könnyebben megpuhuljon. Az még jobb, ha előző este megtesszük. A húst megmossuk, felkockázzuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát és a petrezselymet félkarikára, a krumplit nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát felforrósított zsíron üvegesre pároljuk.
A húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a babot, a sárgarépát, a petrezselymet.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, belekanalazzuk a darált paprikát és felengedjük vízzel.
Ha a bab és a hús is megpuhult, hozzáadjuk a krumplit.
A lisztet az olajjal egy tálkában összekeverjük és világosra pirítjuk. A levesből merve pár ek lével csomómentesre keverjük, és folyamatos kavargatás mellett a levesbe öntjük.
Ha a krumpli is megpuhult, elzárhatjuk.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése