Printfriendly

2013. december 29., vasárnap

Mákos kenyérrudacskák

Már rég készültem ilyen rudacskát sütni, de csak tolódott és tolódott. Aztán rávettem magamat, és elkészült. Sajnos egy baj volt vele: szempillantás alatt elfogyott.:-D Érdemes dupla adaggal indítani.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 kk
  • 1 kk instant élesztő
  • 1 dl meleg víz
  • 1 ek olvasztott margarin
  • 2 ek darálatlan mák

A lisztet egy tálba szitáljuk.

Beleszórjuk a sót és az élesztőt.

Beleöntjük a vizet és a margarint.

Alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk.

Meleg helyen kb. 1 órát  kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.

1 cm széles csíkokat vágunk és hengerré sodorjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Egy kis ecset segítségével spirál alakban lekenjük vízzel, majd megszórjuk a mákkal.

250 fokra (maximális hőfokon) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.

Attól függően, hogy milyen hosszú rudakat sodrunk, kb. 15 db lesz belőle.

Ha túl hosszú, ketté is vághatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése