Printfriendly

2013. december 15., vasárnap

Zöldséges-tejfölös csirkepaprikás

Egy nagyon egyszerű ebédet terveztem csirkéből, de kevéske zöldséget is csempésztem bele. A tejfölös pöriket pedig nagyon kedveli a család. A gyerekek is szívesen falatozták.
Hozzávalók 4 főre:
  • 80 dkg csirke mellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 közepes TV paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
Az alaposan megtisztított húst felkockázzuk és hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
A lecsöpögött húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a csíkra vágott zöldbabot, az apróra vágott paprikát, a nagyobb darabokra szeletelt héj nélküli paradicsomot és a fűszereket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.
Ha puha a hús, akkor a szaftból pár evőkanállal a tejfölhöz keverünk, majd a zöldséges húshoz keverjük.
Pár perc alatt sűrűre főzzük.
Melegen, kifőtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése