Printfriendly

2013. december 28., szombat

Csokis linzer eljegyzésre

A linzer az egyik olyan sokoldalú sütemény, amit az adott ünnephez tetszés szerint alakíthatunk. Ez most eljegyzésre, szív formában, házi sárgabaracklekvárral töltve készült.
Tökéletes meglepetés lehet Bálint napra és az esküvői asztalon is méltó helye lehet.
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 0,5 kis üveg baracklekvár
  • 5 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
  • 1 ek olaj a csokihoz
A baracklekvár, a csoki és az olaj kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk.
Erősen lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy közepes szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk a linzereket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sütiket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, két linzert baracklekvárral összeragasztunk.
A csokit egy tálba törjük, az olajjal forró vízgőz felett megolvasztjuk.
Becsíkozzuk vele a sütiket. (Erre én egy pár száz forintért vásárolt fecskendő formájú konyhai eszközt használtam.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése