Printfriendly

2013. december 2., hétfő

Egyszerű tárkonyos csirkeragu leves

Imádom a tárkonyos leveseket, most egy egyszerű változatot készítettem ebédre. Bár én nem szeretem citrommal, ízlés szerint kínálhatunk hozzá.


Hozzávalók 4 főre:
  • 40 dkg csirke mellfilé
  • 1 óriási sárgarépa
  • 1 csésze zöldborsó (3 dl)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 0,3 kk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt tárkony
  • 0,5 db leveskocka
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 púpos ek tejföl
A húst megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rádobjuk a lecsöpögtetett húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répát, a borsót és jól átforgatjuk.
Felöntjük vízzel.
Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal és beledobjuk a leveskockát.
Fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből pár ek folyadékkal felhígítjuk, hogy ne hidegen öntsük a levesbe, mert akkor csomós lehet.
Majd a tűzről levéve a levest, kavargatva beleöntjük a tejfölt.
Pár percre visszatesszük a tűzre.
Melegen, ízlés szerint citrom karikákkal kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Tárkonyos ízvilágú leveseknek nincs párja, csoda guszta lett.

    VálaszTörlés
  2. még soha nem csináltam, de recepted alapján elfogom készíteni, egyszerű és guszta nagyon :)

    VálaszTörlés