Printfriendly

2013. december 5., csütörtök

Rafaello golyó



Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom édesség. Sajnos nem tudtam megszámolni, hogy hány golyó készült, mert a formázgatás közben folyamatosan tűntek el a golyók a tálcáról. Kb. 30 db lehetett. Ez egy abba nem lehet hagyni süti. A receptet ezúton szeretném megköszönni Totiné Sitkei Anikónak. Ott a golyók közepébe került pirított mandula is, amit most én kihagytam. Így is isteni, legközelebb mindenképpen dupla adagot készítek. Hűtőben ajánlott tárolni.

Hozzávalók:
  • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg kókuszreszelék
A pudingporhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, közben többször megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
Ha teljesen kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük, legvégül összeforgatjuk 15 dkg kókuszreszelékkel.
Legalább 5-6 órára hűtőbe rakjuk.
Kisebb diónyi golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése