Printfriendly

2013. november 22., péntek

Mexikói pulykatokány

Ez egy kis változatosság tokány terén. A tejfölös nagy kedvencünk, de ehhez azt hiszem a paradicsom jobban illik. Mivel a család nagy része nem szereti a csípőset, ezért bele nem került, csak mellé kínáltam erős paprikát. A nokedli köretként szintén a család kívánságára készült.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg pulykacomb filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek házi darált paprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz csemegekukorica

A húst alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A szalonnát felcsíkozzuk, a megtisztított vöröshagymát felkockázzuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk és rádobjuk a vöröshagymát. Üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a tyúkzsírt, majd a combot hozzáadva fehéredésig pirítjuk.

Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával. Belekanalazzuk a házi darált pirospaprikát. Ennek hiányában egy kaliforniai paprikát kockázunk bele.

Ráöntünk kb. 1 dl paradicsomlevet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, még pótoljuk a vizet.

A babot és a kukoricát átmossuk és lecsöpögtetjük.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk, és jól összekeverjük, hagyjuk felrottyanni.

Melegen, párolt rizs vagy nokedli körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése