Printfriendly

2013. november 12., kedd

Burgonyás csicsókapüré

A fokhagymás csicsóka krémleves után itt a következő csicsókás étel, ami most egy köret. A hagyományos burgonyapüré egy egészségesebb változata. A csicsókagumó rosttartalma 5-6* nagyobb, mint a burgonyáé, gátolja a szénhidrátok és a hizlaló tápanyagok felszívódását. Sok vitamint, ásványi anyagot és aminosavat is tartalmaz. Van egy különleges íze, ami elég szokatlan, számomra semmihez sem hasonlítható.
A püré elkészítésekor ajánlott burgonyával kiegészíteni, mert a magas víztartalom miatt e csicsókapüré önmagában elég híg és inkább vizes hatású, mint krémes püré.
Ma rántott csirkemell mellé kínáltam, de azokhoz a húsokhoz is kiváló köret, amelyekhez a hagyományos burgonyapürét is szoktuk.

Hozzávalók 3 főre:
  • 70 dkg csicsóka
  • 40 dkg burgonya
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
  • 1 ek tejföl
  • 3 dkg vaj
A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk.
Mindkettőt apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük.
Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük.
Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót.
Alaposan összekeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése