Printfriendly

2013. november 8., péntek

Mézes-mustáros pulykamedalionok

Még sohasem készült ilyen pikáns étel a konyhámban. Nagy izgalommal és kíváncsisággal vágtam bele. Még reggel bepácoltam és pár óra pihenés után került a sütőbe. Nem egy nagy adag, épp két felnőtt ebédjének elegendő. Az íze elég szokatlan, de nekem bejött. Párolt rizs körettel kínáltam, de friss saláta is illik hozzá. Természetesen készíthető csirkemellből is. Ezek a medalionok kb. ujjnyi vastag és 2-3*6 cm nagyságú darabok. Ennyi sütés alatt szépen megpuhultak az alufólia alatt. Külön víz nem szükséges hozzá.
Hozzávalók 2 főre:
  • 50 dkg pulykamedalion
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 4 ek méz
  • 4 ek mustár
  • 2 ek olaj
A pulykamedalionokat alaposan megtisztítjuk és a hártyás részeket levágjuk.
Meghintjük sóval, borssal.
A mézet és a mustárt egy akkora tálkába kanalazzuk, amibe beleférnek a husik is.
Jól összekeverjük és beleforgatjuk a medalionokat.
A hűtőben hagyjuk pár órát pihenni.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk 2 ek olajjal és belefektetjük a husikat.,
A mézes-mustáros pác felét rákanalazzuk.
Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig hőlégkeveréssel puhítjuk.
A fóliát levéve rákanalazzuk a maradék pácot és további 15 percet pirítjuk.
Félidőben egyszer megforgatjuk a húsokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése