Printfriendly

2013. november 13., szerda

Spenótos nokedli pirított szalonnacsíkokkal

Kicsi családom nagyon szereti a nokedlit, amit most egy kis spenóttal is megbolondítottam. Minden évben terem a kertben és teszek el a fagyasztóba püré formájában. Így idényen kívül csak előveszem, hagyom kiolvadni és már készülhet is a sok finomság. Egy kis pirított szalonnával bolondítottam meg.


Hozzávalók 4 főre:
Nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 2 dl spenótpüré
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 3 gerezd fokhagyma
Továbbá:
  • 20 dkg szalonna
Egy nagyobb edénybe vizet forralunk.
A nokedli tésztát összeállítjuk: a lisztbe szórjuk a sót, belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a spenótpürét.
Alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk bele 1-2 evőkanál vizet.
A tészta jó könnyű legyen, ne túl kemény és ne túl híg.
Beleszaggatjuk a lobogó vízbe, közben megkavargatjuk időnként.
Addig főzzük, míg fel nem jönnek a nokedlik a víz tetejére.
Leszűrjük és fél percre hideg vízbe rakjuk, majd megint leszűrjük.
Amíg lecsöpög, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
Ráöntjük a nokedlit és kis lángon átmelegítsük az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése