Printfriendly

2013. november 19., kedd

Petrezselymes burgonyasaláta

Néha a legegyszerűbb alapanyagokból is igazán finom étel készíthető. Ilyen ez a burgonyasaláta is. Már olyan rég szerepelt az étlapon fasírt, így ez lett hozzá a husi. 

Hozzávalók 3 főre:

  • 10 db közepes krumpli
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.

Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.

A zöldlevelet apróra vágjuk.

A tejfölbe keverjük a majonézt, a mustárt és a fűszereket.

Jól összekeverjük, beleforgatjuk zöldlevelet, végül óvatosan a megfőtt krumplit.

Önmagában is fogyasztható, de kiváló köret is pl. bundás- és sült húsok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése