Printfriendly

2013. november 13., szerda

Almakrémleves

Ez egy igen egyszerű, gyümölcsös krémleves. Télen melegen, nyáron jól behűtve az igazi. 


Hozzávalók 3 főre:
  • 4 nagyobb alma
  • 1 tk citromlé
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 1 nagy csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás cukor
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk.
Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése