Printfriendly

2013. november 8., péntek

Mákos linzer szilvalekvárral töltve

Minden féle formában szeretjük a linzert. Legyen az hagyományos, vagy zserbó linzer. Ez most egy mákos változat, amit nagyon jól kiegészít a szilvalekvár, mint töltelék, ami házi készítésű, fogadott nagyinktól kaptuk.
Olcsó, egyszerű elkészíteni, nem szükséges a tésztát pihentetni, hűtőbe tenni.


Hozzávalók 38 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 2 ek darálatlan mák
  • 0,5 kis üveg szilvalekvár

A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor, mák és sütőpor, alaposan összedolgozzuk.

Bőven lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és egy kis virág alakú formával kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Ha kihűltek, egy lukasat és egy telit összeragasztunk szilvalekvárral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése