Printfriendly

2013. november 28., csütörtök

Krumplis tészta virslivel Párom kedvére

Biztosan nem csak én vagyok úgy vele gyakran, hogy reggel felteszem a kérdést a családnak, hogy mit főzzek ebédre és a válasz, rád bízom. Ha konkrét kívánság érkezik, akkor annak nagyon örülök, mert nem kell a fejemet törni. Így történt ez ma is, Párom a munkába menetkor ezt a krumplis tésztát kérte. Kifejezetten az Ő specialitása, és a hagyományostól eltérő módon így szereti, krémesen, virslivel, mikor már a krumpli kicsit pépesre főtt benne. Mellé egy kis savanyú uborka és már kész is a laktató ebéd.


Hozzávalók 6 főre:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 2 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 0,5 kk piros arany
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg fodros kockatészta
  • 35 dkg pulyka virsli
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A meghámozott krumplit nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre pároljuk.
A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált paprikát, sót, borsot, majd beleforgatjuk a krumplit.
Felöntjük vízzel és lefedve addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.
Ekkor beleszórjuk a tésztát, belekarikázzuk a virslit és mindent puhára főzünk.
Melegen, csemege uborkával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése