Printfriendly

2013. november 17., vasárnap

Magyaros tepsis csülök

Sikerült szép, húsos csont nélküli csülköt vásárolni. Egy kis magyaros fűszerkeveréket készítettem hozzá. A köret pedig sós vízben főtt krumpli lett, amit a hús szaftjával törtem meg. Egy kis házi készítésű savanyú káposzta volt a pont az i-re. Nem egy diétás étel, de nagyon finom...
Hozzávalók 3 főre:
  • 60 dkg csont nélküli csülök (ez most 3 szép darab)
  • 2 ek zsír
  • 2 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 dl olaj
A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.
Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és jól összekeverjük.
Megforgatjuk benne a csülök darabokat és a tepsibe fektetjük.
A megmaradt fűszeres olajat a húsra öntjük.
Kb. 1-2 órát hagyjuk pihenni.
Előmelegítjük a sütőt, a húsok mellé öntünk 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk.
Ha kellőképpen puha a hús, akkor a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk a hőfokot 200 fokra csökkenteni, nehogy a paprika megégjen. Közben 1-2 alkalommal meglocsolgatjuk a fűszeres szaftjával a csülköket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése