Printfriendly

2013. november 7., csütörtök

Mandulamag

Egyik leggyorsabban elfogyó aprósütemény, amit nem készítek gyakran, inkább nagyobb ünnepek alkalmával, főleg karácsonykor. Másnapra puhul csak meg, ezért előző nap érdemes megsütni.
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg darált törökmogyoró/dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 üvegcse zöld mandulaaroma

Forgatáshoz:

  • 3 ek porcukor

A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk.

Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)

Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.

A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni.

A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.

A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.

Porcukorba megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése