Printfriendly

2013. október 31., csütörtök

Almás sütőtökkrémleves pirított dióval

Maradt meg sütőtök és mindenképpen levest képzeltem belőle. Azt tudtam, hogy édesen szeretném, némi almával kiegészítve. A pirított dió nagyon jó társának bizonyult. Igazán sűrű, aranyló leves kerekedett belőle.


Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg sütőtök (megsütve, kb. egy nagyobb tök feléből)
  • 3 kisebb alma (megtisztítva 25 dkg)
  • 2 ek cukor
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 ek méz
  • Pár db pirított dióbél
A megsült sütőtök héját eltávolítjuk, majd a tököt egy kisebb fazékba rakjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük és a gyümölcsöt darabokra vágjuk, a tökhöz adjuk.
Annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje.
Meghintjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval.
Fedő alatt addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. (Ez pár perc.)
Merülő mixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, ha túl sűrű, adhatunk hozzá kevés tejet.
Pár percre visszatesszük főni.
Ha elzártuk, belekeverjük a mézet.
Durvára vágott, száraz serpenyőben megpirított dióval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése