Printfriendly

2013. október 29., kedd

Rozmaringos csirkecombok

Ma egy nagyon egyszerű ebédet készítettem. Sajnos még csak nyár végén, szinte ősz elején készült el a fűszernövényeknek szánt rész a kertben, ezért csak pár bokor menta és citromfű növekedik benne. Reménykedem benne, hogy tavasszal sok illatos fűszer alapanyag kap majd helyet benne és akkor nem kell morzsolt növényeket használnom.
A combokhoz sült krumplit kínáltam köretként, de krumplipüré is illek hozzá.
Érdekes lehet, de a fogadott Nagyinktól kapott mézédes körte befőtt volt az husi és a krumpli mellé. Érdemes kipróbálni, ha valaki szereti az édeset együtt a sós ízzel.
A gyerekek már elég türelmetlennek bizonyultak, ezért csak pár kattintásra volt lehetőségem, elég puritán a kép, de majd legközelebb... 

Hozzávalók 3 főre:

  • 6 db hosszú csirkecomb
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 kk morzsolt rozmaring

A husikat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük.

Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, majd belefektetjük a combokat.

Meghintjük a sóval, borssal és a rozmaringgal.

A húsok közé öntünk 0,5 dl vizet.

Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 200 fokon 45 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 35 percet pirítjuk. Néha meg-meglocsoljuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése