Printfriendly

2013. október 9., szerda

Forró karamellás tej

Gyerekkoromban Anyukám gyakran készített karamellás tejet. Azóta is imádom, bár ritkán csinálok, nem is értem miért. Ez egy elég édes változat, de én így szeretem :-)
Hozzávalók 2 főre:
  • 4 csapott ek cukor
  • 5 dl tej
A cukrot egy kis fazékba öntjük, és kis lángon felolvasztjuk, közben meg-megkavarjuk.
Ha már a cukor felolvadt, és kezd világos barna színt kapni, akkor ráöntjük a tejet.
Ezt nagyon óvatosan, kicsit félrehúzódva tegyük, mert a gőz megcsaphatja a kezünket.
Addig hagyjuk kis lángon melegedni, míg a megkeményedett cukor teljesen fel nem olvad.

Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése