Printfriendly

2013. október 21., hétfő

Mogyorós-sütőtökös szelet

Az ősz finomságait felhasználva készítettem el a vasárnapi desszertet. Megmaradt kevéske sütőtök is került bele, durvára vágott mogyoró is gazdagította. A nagyobbikom nem rajong a krémes sütikért, ezért az Ő kedvéért házi dzsem lett a töltelék.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg megsütött sütőtök
  • 31,5 dkg tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 5 dkg durvára vágott törökmogyoró
  • Pár ek házi meggydzsem
  • 2-3 ek porcukor a tetejére

Tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 ek liszt

A sütőt előmelegítjük.
A megsütött sütőtököt egy villával pürésítjük.

A törökmogyorót egy éles késsel durvára vágjuk.

Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.

A sütőport elkeverjük a lisztben.

A tojásokat a cukrokkal gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.

Hozzáadjuk a sütőtököt.

Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.

Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet, a mogyorót és alaposan összeforgatjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát.

180 fokon hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk.

Az egyiket megkenjük lekvárral, majd ráfektetjük a másik lapot.

Porcukorral meghintve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése