Printfriendly

2013. október 24., csütörtök

Sonkakrémmel töltött palacsintatekercsek rántva

Jó rég nem készítettem ilyen típusú rántott palacsintát. Már napok óta azon törtem a fejemet, hogy be kellene iktatni a menübe. Ma neki is álltam. Igaz, legalább két óra hossza alatt, de elkészültek. Kicsit pepecselős, de azt hiszem megéri kipróbálni. 


Hozzávalók 7 tekercshez:
Palacsinta tésztához:
  • 3 tojás
  • 1 púpos kk só
  • 12 púpos ek liszt
  • 480 ml tej
  • 0,5 dl olaj
Sonkakrémhez:
  • 20 dkg csirkemellsonka
  • 1 tubus sonkás sajtkrém (100g)
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 kis csokor friss metélőhagyma (vagy 1-2 újhagyma szára)
Panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 3 kisebb tojás
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 7 db fogpiszka a tűzéshez
  • Olaj bőven a sütéshez
Először a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Legvégül az olajat keverjük bele.
Egy felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
(Nekem most 7 db nagyobb és picit vastagabb palacsinta sült ebből a mennyiségű tésztából.)
A töltelékhez a sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. (Én most a gyorsaság és az egyszerűség kedvéért a fokhagymanyomón toltam át.
A sonkához adjuk a sajtkrémet, amivel jól összekeverjük, majd meghintjük sóval, borssal, végül belereszeljük a sajtot.
A metélőhagymát egész apróra vágjuk.
A kéz melegre hűlt palacsintákat szépen kiterítjük és elosztjuk rajtuk a sonkakrémet, amit a palacsinták közepén kicsit elterítünk. Megszórjuk a metélőhagymával.
Majd a következő módon formázzuk: a palacsinta két oldalát behajtjuk, és alulról elkezdjük feltekerni, majd egy fogpiszkával megtűzzük.
Előkészítünk 3 tálkát. Az elsőbe töltjük a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a zsemlemorzsát. A fenti sorrendben a megtűzött palacsintákat bepanírozzuk.
Bő olajat forrósítunk és a palacsintákat pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, párolt rizzsel kínáljuk. A fogpiszkáról ne felejtsünk el szólni az étkezőknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése