Printfriendly

2013. október 16., szerda

Pizzás rudak

Ez egy nagyon egyszerű, sós, kelt tésztás finomság.
Akár a reggeli kávé mellé vagy uzsonnára is kiváló kísérő. Tetszés szerint variálható a feltét, kiegészíthető akár felvágottal, zöldségekkel, lila hagymával is.

Hozzávalók 25 rúdhoz:

Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5-3 dl tej
  • 2 ek
  • 1 nagypohár tejföl (3,3 dl)
  • 1 tojás sárgája
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 1 ek. zsír

Szószhoz:

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 3 dl házi paradicsomlé
  • 1 tk.
  • 1 tk. cukor
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet oregánó

Tetejére:

  • 20 dkg reszelt sajt

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a margarint, a tojás sárgáját, a zsírt és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és 1 ek liszttel kicsit besűrítjük.
A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek. )
A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe fektetjük a rudakat, és kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 13 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése