Printfriendly

2013. október 6., vasárnap

Sörben sült majorannás csirkecomb öntött karfiol körettel

A sört a kesernyés íze miatt egyikünk sem szereti, de a sörben sült husikat nagyon kedveljük, mert omlós, puha lesz tőle a csirke. Egyáltalán nem érződik a kész ételen a sör íze.
Öntött karfiol lett a köret hozzá.
Hozzávalók 3 főre:
  • 3 egész csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 tk morzsolt majoránna
  • 2,5 dl sör
A combokat alaposan megtisztítjuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Meghintjük a sóval, borssal, majoránnával.
A husik közé öntjük a sört. Alufóliával lefedve 220 fokon hőlégkeveréssel 1 órát puhítjuk.
A fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.

Öntött karfiol:
  • 50 dkg karfiol
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 ek tejföl
  • 2 dkg margarin
  • 2 ek zsemlemorzsa
A rózsáira szedett és megtisztított karfiolt sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
Egy jénai tálat kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A karfiolt a jénaiba rendezzük.
Meghintjük sóval, borssal.
A sajtot lereszeljük. A tejfölt a sajt felével elkeverjük, majd a karfiol tetejére kanalazzuk.
A maradék sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt világos barnára pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése