Printfriendly

2013. október 8., kedd

Egyszerű tejfölös zöldbableves

Férjem, aki nem igazán rajong a levesekért, ezt mindig szívesen kanalazgatja.
Nagyon egyszerűen és hamar elkészíthető. A tejföltől igazán krémes, a hidegben is melengető leves.

Hozzávalók 6 főre:
  • 1 kg zöldbab
  • 1 leveskocka
  • 1 tk só
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl
A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.
Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.
Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése