Printfriendly

2013. október 15., kedd

Rizses hús

Ez az egyik legegyszerűbb étel, nagyon hamar el is készíthető.
Kedveli a család, legtöbbször gyümölcsleves után kínálom az ebéd második fogásaként.
Hozzávalók 4 főre:
  • 1 közepes csirke mellfilé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 50 dkg rizs
A csirkemellet alaposan átmossuk, apróra kockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
Rászórjuk a paprikát, a sót, a borsot.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
A rizset sós vízben puhára főzzük, majd hideg vízzel átmossuk, hagyjuk lecsöpögni.
A megpuhult hús a lecsöpögött rizzsel összekeverjük, majd kicsit rámelegítünk.
Savanyú uborkával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése