Printfriendly

2013. október 16., szerda

Babérleveles krumplifőzelék

Egyik kedvenc főzelékem, aminek az elkészítését még Anyukámtól tanultam. Sok tejföllel, nagyon krémesen szeretjük. Van, hogy pörkölt a feltét, de a virslichips is remek kiegészítője. Ha gyorsan szeretnék meleg ételt az asztalra tenni, vagy ha már ráéhezünk, akkor már hámozom is a krumplit :-)

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 babérlevél
  • 2 tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra karikázzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.

Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne csomósodjon össze. 

Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és ha felfő (pár perc múlva) elzárjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése