Printfriendly

2013. október 3., csütörtök

Sütőtökös amerikai palacsinta

Ha sütőtök, akkor tepsiben sült. A maradékból pedig legyen... mondjuk... amerikai palacsinta.
Nem egy túl édes finomság, tökéletesen kiegészíti a tetejére csorgatott aranyló méz. Reggelire, tízóraira vagy ebéd utáni desszert gyanánt.
Hozzávalók 26 db kisméretű palacsintához:
  • 20 dkg megsütött sütőtök pürésítve
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 4 ek olvasztott margarin
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 5 dl tej
  • 1 tk margarin olvasztva a serpenyőbe
A sütőben puhára sütött tök héját eltávolítjuk, a tököt egy kanál segítségével pürésítjük.
A tojásokat elkeverjük a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal és a sütőtökkel.
A lisztbe szórjuk a sütőport, a fahéjat, majd átforgatjuk, és a tojásos masszába keverjük.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítunk és megolvasztunk rajta kevés margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a serpenyő közepére.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig sütjük. Akkor jó, ha már pici buborékok jelennek meg a tésztán.
Mézzel lecsorgatva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése