Printfriendly

2015. január 2., péntek

Párizsikrémes melegszendvics



Azt hiszem már mindenkivel előfordult, hogy állt a nyitott hűtő előtt és azon gondolkodott tekintetével a tartalmat kutatva, hogy mi is legyen a reggeli. Én is pont így voltam.
Legyen melegszendvics? De milyen? Kevés párizsi, egy fej hagyma, némi tejföl és pici majonéz, mustár, no meg őrölt bors és már mehet is a kenyérre. Sót egyáltalán nem kívánt, de ez természetesen ízlés kérdése. A már nem épp friss kenyér is remekül hasznosítható az elkészítésekor. Természetesen bármilyen más felvágottból is összeállítható.
Forró mézes-citromos tea és friss zöldség kíséretében fogyasztottuk.

Hozzávalók 3 főre:
*20 dkg párizsi
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 tk mustár
*2 csapott ek majonéz
*2 nagy ek tejföl
*1 csipet bors
*6 szelet kenyér
*7 dkg trappista sajt

A sütőt előmelegítjük.
A párizsit nagyobb darabokra vágjuk, majd fokhagyma törőn átpréseljük.
A hagymát megtisztítjuk, egész apróra kockázzuk, és a párizsihoz adjuk.
Belekanalazzuk a mustárt, majonézt, tejfölt, ízesítjük őrölt borssal és alaposan összekeverjük.
A kenyérszeleteket megkenjük egy kevés krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapíros tepsibe fektetjük.
200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése