Azt hiszem már mindenkivel előfordult, hogy állt a
nyitott hűtő előtt és azon gondolkodott tekintetével a tartalmat kutatva, hogy
mi is legyen a reggeli. Én is pont így voltam.
Legyen melegszendvics? De milyen? Kevés párizsi, egy fej
hagyma, némi tejföl és pici majonéz, mustár, no meg őrölt bors és már mehet is
a kenyérre. Sót egyáltalán nem kívánt, de ez természetesen ízlés kérdése. A már
nem épp friss kenyér is remekül hasznosítható az elkészítésekor. Természetesen bármilyen más felvágottból is összeállítható.
Forró mézes-citromos tea és friss zöldség kíséretében
fogyasztottuk.
Hozzávalók 3
főre:
*20 dkg párizsi
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 tk mustár
*2 csapott ek majonéz
*2 nagy ek tejföl
*1 csipet bors
*6 szelet kenyér
*7 dkg trappista sajt
A sütőt előmelegítjük.
A párizsit nagyobb darabokra vágjuk, majd fokhagyma törőn
átpréseljük.
A hagymát megtisztítjuk, egész apróra kockázzuk, és a
párizsihoz adjuk.
Belekanalazzuk a mustárt, majonézt, tejfölt, ízesítjük
őrölt borssal és alaposan összekeverjük.
A kenyérszeleteket megkenjük egy kevés krémmel,
megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapíros tepsibe fektetjük.
200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése