Ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockát, esetleg reszelt, füstölt sajtot is.
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg csiperke
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 közepes szem krumpli
*3 ek olaj
*2 dl főzőtejszín
*1 csapott kk só
*3-4 tekerés bors
*6 dl víz (esetleg zöldség alaplé)
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát
felkockázzuk, nem szükséges túl apróra, a krumplit és a gombát feldaraboljuk.
(Utóbbiból 1-2 darabot félreteszünk a díszítéshez).
Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, a
vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a gombát, a krumplit és felöntjük annyi
vízzel, hogy ellepje. (Nekem ez pont 6 dl volt.)
Ízesítjük sóval, borssal.
Fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük.
Belecsorgatjuk a tejszínt, majd a tűzre visszatéve
hagyjuk pár percet főni.
Kevés olajon megpirítjuk a díszítéshez félretett gombaszeleteket,
majd a meleg levest ezzel együtt kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése