Printfriendly

2015. január 14., szerda

Egyszerű túrófánk



Nagyon kedveli a család a fánkot. Most, hogy megkezdődött a szezonja és a gyerek is gyakrabban kéri, próbálok többfélét elkészíteni.
Ez egy túrós változat, ami hamar összeállítható, nem szükséges pihentetni és 1 óra alatt a sütéssel bezárólag kész is a finom desszert.
Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
29 db golyó lett belőle, ami a forró olajban szépen megnőtt.

Hozzávalók 29 db fánkhoz:
*12 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*25 dkg túró
*1 kisebb tojás
*2 tasak vaníliás cukor
*2 púpos ek cukor
*5-6 dl olaj a sütéshez

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
 
A Facebookon is megtaláltok.

4 megjegyzés:

  1. Ez a recept nekem már vagy 30 éve megvan, és mindig ezt sütöm! Nagyon finom, és nagyon sors!!! Ha hirtelen egy kis nasi kell, és van otthon túró, pillanatok alatt kész az édesség!

    VálaszTörlés
  2. Túrófánk receptet keresve a Tiédre esett a választás. Finom lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek igazán örülök, kedves egészségetekre :-)

      Törlés