Hozzávalók 4 főre:
*4 nagyobb, vékony csirkemell szelet
*1 kisebb fej brokkoli (kb. 25 dkg)
*2 kisebb tojás
*4 nagy ek sűrű tejföl
*15 dkg trappista sajt
*2-3 dkg parmezán (el is hagyható ha nincs otthon)
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém
A megtisztított hús szeleteket (ha picit vastagabb kiklopfoljuk) meghintjük sóval, borssal
és kicsit félretesszük.
A brokkolit apró rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 4-5
perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd ízesítjük
sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Lereszeljük a sajtokat, majd egy nagy marék kivételével a
tojásos tejfölbe keverjük.
Egy kisebb jénai tálat (21*21*5 cm-es) vékonyan kikenünk egy
kávéskanálnyi margarinnal, majd belefektetjük a melleket úgy, hogy teljesen
befedjék a jénai alját.
Szépen rárakjuk a brokkoli rózsákat.
Rákanalazzuk a sajtos masszát (nagy része a húsra folyik, de sütés közben szépen megemelkedik), megszórjuk a félretett
sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a sajt a
tetején szép barnára pirul, ez kb. 35 perc. Nem szükséges alufóliával lefedni,
ennyi idő alatt a hús a tejfölös szószban szépen megpuhul, esetleg egy villával ellenőrizhetjük, hogy puha-e.
Ha hagyjuk egy kicsit hűlni, éles késsel szépen
szeletelhető.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése