Hozzávalók 20
db kekszhez:
*25 dkg liszt
*10 dkg apró szemű zabpehely
*0,5 tasak sütőpor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 dkg barna cukor
*10 dkg aszalt vörös áfonya
*10 dkg étcsokoládé
*15 dkg margarin
*5 ek tej
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
A csokoládét és az áfonyát apróra vágjuk.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a
cukrokat.
Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd
hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
Jól összedolgozzuk a tésztát.
Kis diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd
kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.
Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Óvatosan,
mert ekkor még puha és törékeny.)
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése