Printfriendly

2015. január 28., szerda

Saláta maradék sült oldalasból

Nem vagyok igazán nagy saláta rajongó, de néha tényleg jól esik egy kis zöldség. Most még inkább szükség van vitaminra, hisz itt az influenza szezon. Természetesen a hús sem hiányozhat, ami most egy kis maradék sült oldalas. Egyszerű, könnyű vacsora lett belőle. Én még öntetet sem tettem rá, de leggyakrabban
fokhagymás-tejfölös kerül a salátáinkra.



Hozzávalók 2 főre:
*4 kisebb szelet sült oldalas
*1 jégsaláta negyede
*1 nagyobb paradicsom
*1 kisebb lila hagyma
*1 kis darab kígyó uborka
*1 nagyobb sárgarépa
*1 csipet só
*1 csipet bors

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot és az uborkát nagyobb darabokra kockázzuk, a hagymát felkockázzuk, a jégsaláta leveleit összetépkedjük.
A sült oldalasról levágjuk a csontot és a visszamaradó húst kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
A zöldségeket felváltva két tányérra halmozzuk, megszórjuk egész kevés sóval és borssal, majd rászórjuk a hús szeleteket.
Igény szerint fokhagymás-tejfölös öntetet is készíthetünk hozzá.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése