Printfriendly

2015. január 29., csütörtök

Apró sajtos korongok

Egy kevés maradék túró megmentése miatt készült ez a sajtos finomság. Olyan jövök-megyek és bekapok egy falatot lett. Nem is lepődtem meg, hogy miért volt olyan nagy forgalom a konyhában miután kisült :-D



Hozzávalók 2 nagyobb tepsi koronghoz:
*25 dkg túró
*1 tk só
*1 jó nagy ek tejföl
*30 dkg rétesliszt
*20 dkg puha margarin
*1 felvert tojás lekenni
*15 dkg reszelt sajt a tetejére

A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam).
Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet.
Ezután elmorzsoljuk benne a margarint és jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy egész apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Az előkészített tepsikbe fektetjük, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk mindegyiket egy csipet reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt szép barnára sütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése