Krumplipüré köretet kínáltam hozzá.
Hozzávalók 5
főre:
*5 db egész csirkecomb
*1 tk mustár
*só
*bors
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 ek tyúkzsír
Töltelékhez:
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*25 dkg darált sertéshús
*4 közepes fej gomba
*1 db nyers tojás
*2 kis szelet kenyér
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*2 gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan
a bőre alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük
mustárral.
A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.
A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát üvegesre
pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a vékony darabokra vágott gombát, jól átforgatjuk és
együtt 1-2 percig pirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, az apróra
vágott petrezselyemlevelet, a tojást, a kicsavart kenyeret, ízesítjük a
fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy a tészta,
korrigálhatjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával.
A tölteléket betöltjük a combok fellazított bőre alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, beterítjük
karikára vágott vöröshagymával és ráfektetjük a megtöltött combokat.
Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti,
megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.
A sütőt előmelegítjük.
A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa
könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 100 perc volt. (Ez természetesen eltérhet, hisz függ a sütőtől és a hús vastagságától is.)
Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra
csökkentve pirítjuk a combokat. (Nálam kb. 25 perc volt.) Néha a szaftjával
meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése