Lehet furán hangzik, de tetszett, hogy olyan lapos. Az eddigi kefires, joghurtos édességeim magasabbak voltak. Sajnos körte épp nem volt itthon, de egy nagy doboz ananászkonzerv már régebben csücsült a szekrényben. Annyi különbséggel készítettem, hogy a nyers tésztát nem pihentettem egy egész órát, csak éppen addig, míg a gyümölcsöt apróbbra vágtam és lecsepegtettem, valamint amíg bemelegedett a sütő. Így is tökéletesen megpuhult a búzadara. Nekem elegendő volt 40 perc, hogy átsüljön, de ez természetesen sütőfüggő. A végeredmény egy szaftos, nem túl édes, nagyon finom, ananászos édesség. Biztos vagyok benne, hogy máskor is sütöm majd és más gyümölccsel is kipróbálom.
Hozzávalók:
*10 dkg liszt
*10 dkg búzadara
*1 csapott tk sütőpor
*1 csipet só
*4 db tojás
*10 dkg cukor
*2 tasak vaníliás cukor
*4 kis doboz kefir (4*140g)
*0,5 dl olaj
*1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)
Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a
búzadarával, sóval és sütőporral.
Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a
cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket.
Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel.
Kicsit félretesszük.
Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal
és megszórunk kevés liszttel.
Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk
lecsepegni.
A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és
az előkészített tepsibe öntjük.
170 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 percet sütjük és tűpróbával
ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése