Nyáron jól behűtve az igazi, de most ebben a hidegben jól esett a meleg leves.
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagyobb alma
*35 dkg cseresznye (nálam saját eltevésű mirelit)
*15 dkg köszméte
*1 csapott tk fahéj
*1 csipet só
*cukor ízlés szerint (nálam 3 púpos ek)
*1 tasak vaníliás cukor
*0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
*2 dl főzőtejszín (18%-os)
Az almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a
cseresznyével együtt feltesszük főni (9 dl vízzel öntöttem fel).
Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, fahéjjal.
Ha puha az alma, hozzáadjuk a köszmétét.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd a meleg
leves levéből pár evőkanálnyival felhígítjuk.
A levest lehúzzuk a tűzről, folyamatos kevergetés mellett
belecsorgatjuk a tejszínt és visszatéve hagyjuk felfőni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése